3 szinten (szinte) minden – Stílus kavalkád egy 3 szintes társasházi lakásban

Igazi stílus kavalkád fogadott minket, amikor beléptünk ebbe a 3 szintes társasházi lakásba, ahol minden szintnek meg van a maga funkciója. Ritkán találni olyan jó adottságokkal rendelkező társasházi lakást, mint amilyen az alábbiakban bemutatott, igényes gonddal kialakított otthon, amire tulajdonképpen Sonja Bozovich a lakberendező talált rá, és mára már bebizonyosodott, hogy a legideálisabb helyet sikerült megtalálnia a megbízói számára.

A középső szinten érkezünk meg a lakásba,

és már belépéskor kitágul a tér, átlátunk a nappaliba, étkezőbe, és előttünk a fel- és lefelé vezető lépcsősor is.

Ajtókat nem találunk, de az egyes funkciók mégis jól elkülönülnek egymástól az elrendezésnek köszönhetően.

Ez a szint a legszínesebb az összes közül, köszönhetően a vidám díszpárnáknak és a mintás szőnyegeknek. Az óriási, L-alakú ülőgarnitúrával szemben a tévé mögötti látványos dekorfalat a lakberendező készítette saját kezűleg, ehhez a Caparol termékcsalád glettjét és festékét választotta.

Földszint alaprajz

A kandalló és a fölötte díszítő rámás tükör húzza meg a láthatatlan határvonalat a konyha és a nappali között.

A konyhabútor szürkéje végigvonul a térben, és az étkezőasztalnál, valamint a székeinél is megismétlődik. De közel sem komor az összhatás, sőt, végtelenül derűs a tetszőlegesen rakott, színes fali csempéknek köszönhetően.

 A különlegesen kanyargó lámpatestek okán érdemes a fejünk fölötti dekorációt is szemrevételezni mind a konyhában, mind pedig az étkezőasztal fölött. 

Az alsó szint a szülők rezidenciája

ahol helyet kapott egy nagy méretű hálószoba kényelmes fürdővel és egy minden igényt kielégítő gardróbszoba. 

Alagsor - alaprajz

A hálószoba legnagyobb attrakciója

a selymesen puha kárpitozású, magas ágyvéggel megálmodott fekhely, mely mögé egy egész falat betöltő fotórealisztikus tapéta került rózsacsokorral. Az ezüst itt is megjelenik a fekete fal előtt az éjjeliszekrény lámpáin.

Elegáns feketében pompázó fürdőszoba,

mely nincs ajtóval leválasztva a hálótól, így tágas, szellős maradhatott a tér. A legbecsapósabb a fenti sarokból induló tükörcikkely, ami elbizonytalanít, hogy vajon egy másik szobába látunk-e át, vagy csak a tükör miatt kettőződik meg a látvány. Mindenhol azonos a padlóburkolat: a Graboplast könnyen tisztán tartható, klikkes, dominó vinyl burkolata.

Bátor választásnak tűnhet 

a beugróba kerülő fémasztal mögé választott fekete falszín, de valójában csak a bútor csillogását és kecsességét hivatott kiemelni. 

A könnyű reggelikhez, olvasáshoz a másik sarokban egy kanapét találunk, ami jól illik szürkéjével a színeiben kontrasztosan kialakított térhez. 

Az emeleten pedig a fiúk birodalmát találjuk

Ez az elrendezés mindnyájuk számára ideális megoldás, nem zavarják egymást, és ha akarnak, a középső emeleten együtt lehetnek a szülőkkel. Ezen a szinten két hálót és egy fürdőszobát találunk.

Emelet - alaprajz

Az uralkodó szín itt is a szürke, és természetesen férfias színek a kiegészítők. Becsapós lehet az ágy mögötti háromdimenziós tapéta, amit Sonja külföldön szerzett be. 

A másik fiúszoba hasonló stílust nyert, mint az előző, itt a fotótapéta a fekhely oldaláig nyúlik. A két szoba közti különbség az ágyak és éjjeliszekrények eltérő színe, az egyik szobában a kontrasztosabb fehér-szürke párosítást választották, míg a másikba a természetközelibb barnát tették a domináns árnyalat mellé. A szobákhoz egy-egy erkély is tartozik, ahová – ha kedvük tartja – kiülhetnek a fiúk, érthető, ha itt is minden szürke-kék.

A lakás családi ház-jellegét erősíti, hogy egy apró kert is tartozik hozzá,

ahol bokrok, kisebb növények találtak otthonra, és a bejárat környékét is lehet így látványosan dekorálni: az ünnep tájékán akár ilyen pompázatosan.

Fotó: Székely Péter 
Lakberendező: Sonja Bozovich
Szöveg: Erdély Györgyi

A tulajdonost kérdeztük:

- Mennyire vagytok elégedettek a végeredménnyel?

- Nagyon-nagyon tetszik! Nem először gondolkodtunk együtt Sonjával, kitalálta a legbensőbb gondolatainkat is, és nem utolsósorban meglelte a lehető legjobbat nekünk! Otthonunk minden részletét szeretjük, de talán mind a saját lakrészünket kedveljük a legjobban.

Scroll to Top
Scroll to Top

AJÁNDÉK 1 hetes Laptapir előfizetés!